Cykelhjelm – Sikkerheden kommer først

En cykelhjelm er alfa & omega for sikkerheden på cyklen. Mange kommer til skade og får mén resten af livet – Dette kunne nemt være undgået, hvis man havde haft en hjelm på hovedet. Cykelhjelme i dag laves i mange varianter, farver, designs og endda forskellige materialer. Derfor er det ikke kedeligt og uhensigtsmæssigt at have denne genstand på hovedet. Da der findes hjelme til enhver lejlighed og smag, bør der ikke være tvivl om man skal bære hjelm eller ej. Over 12.000 danskere søger hver måned på cykelhjelm og denne tendens ser kun ud til at gå en vej. Vi danskere er blevet mere opmærksomme omkring sikkerheden og er på vej til at fjerne tabuet omkring at bære hjelm.

Nedenfor kan du se nogle tilfældige hjelme, så du er sikker på at få produktet, der passer dig bedst. Du kan også anvende menulinjen øverst, for at tilgå den side, du måtte lede efter.

Populære og sikre cykelhjelme

Find din kategori her

Smarte cykelhjelme til voksne

Cykelhjelme bør absolut ikke at være kedelige og der findes utrolig og flotte designs til begge køn. Hjelme til damer er ofte i turkis, pink, lilla osv. Samtidig er der bagpå hjelmen et større hul, hvor hestehalen fint har plads. Herrehjelme er ofte lidt sportslige i looket og i fede farver, der ofte er synlige i trafikken. Enkeltstartshjelme er derimod målrettet mod fart, hvor der ikke tages højde for komforten.

Billig cykelhjelm med lys

Bliv set og vælg en model med lys i hjelmen. Det skaber øget sikkerhed og synlighed på vejene. Livet vi har kært, har vi kun én gang, og hvorfor ikke tænke på sin og andres sikkerhed? Disse hjelme på denne side er alle inkluderet i med lys i hjelmen og batteriskift er utrolig nemt. Læs meget mere om, hvorfor man skal vælge en cykelhjelm med lys. Man skal dog bemærke at disse hjelme ikke er godkendte som baglygte, derfor skal man som altid have en godkendt cykellygte monteret på cyklen.

Cykelhjelm til børn og babyer

Hvem tænker ikke altid på sikkerheden omkring sine kære små? Alle kan blive enige om at babyer og børn fortjener den største sikkerhed i trafikken, derfor er det vigtigt at tilbyde dem sikkerhedsgodkendte cykelhjelme. På denne side findes der kun CE-godkendte hjelme, så derfor kan man trygt finde den rigtige hjelm til babyer og børn. Hjelme til børn og babyer er altid i et farverigt design og med søde og sjove motiver. Det er vigtigt at gøre det ekstra attraktivt for de små, at anvende hjelm. Udover designet, er disse hjelme også designet til de små hoveder. Dette gør at komfort og sikkerheden er helt i top.

Kendte mærker

Alle personer har ofte sine egne præferencer for et yndlingsmærke. Det gælder i mange henseender og absolut også i cykelbranchen. Her på siden tilbyder vi et kæmpe udvalg af alle populære mærker fra hele verden. Har man før købt et produkt af et specielt mærke og haft en god oplevelse, er der stor sandsynlighed for at man vælger samme mærke igen næste gang. Nedenfor ser du et lille udpluk af topmærkerne. Se alle vores brands her.

De fleste kender Abus, da sikkerhed er varemærket, der betegner firmaet. Tysk kvalitet er der ingen, der kan tage fejl af. Deres motto er ”sikkerhed er afhængig af kvalitet. De tilbyder ikke kun hjelme, men har også et kæmpe udvalg i markedets bedste cykellåse og alarmsystemer. Mærket er blandt danskernes favorit.

Bell cykelhjelme har været på markedet i mange år. Derfor er det svært at komme udenom dette mærke, da det har låst sig fast i mange danskers hukommelse. Bell laver alt fra cykelhjelme til de små og til tophjelme til de største atleter i verden. Hvem husker ikke Cadel Evans, der vandt Tour de France? Han havde Bell hjelm på hovedet.

En innovativ og anderledes hjelm, der fungerer som airbag. Hjelmen er stadig forholdsvis ny på markedet, men har allerede sat sit præg. Hövding er til dem, der ikke vil lade hjelmen gå ud over sit udseende. Det smarte ved denne hjelm er, at der ingen aldersgrænse er. Så længe man kan cykle, kan man anvende hjelmen.

Nutcase hjelme er blandt danskernes favorit og har været det i mange år. De laver hjelme i designs ud over det sædvanlige med flotte mønstre. Dog virker det ofte til, at det er standardversionen i sin sorte neutrale farve, der er blandt favoritten. Nutcase hjelme er generelt runde i formen og har størrelse til alle aldre.

Man kan ikke nævne cykelhjelme, uden at nævne Specialized. De er blandt de mest innovative i hele verden, når det kommer til cykelbranchen og leverer altid udstyr til de bedste atleter verden over. Det mest vindende cykelhold i flere år, Quick-Step er blandt andet sponsoreret af Specialized. Det samme er Peter Sagan.

Udvalgte hjelme

Den bedste cykelhjelm?

Over 200 danskere søger hver måned på, hvilken cykelhjelm, der er den bedste. Det vidner igen om, at vi er blevet mere påpasselige omkring sikkerheden. Specielt er vi endnu mere opmærksomme på test af forskellige varer og produkter. Vi vil sikre os den bedste kvalitet og er kvaliteten helt i top, er det også okay at gå på kompromis med prisen. Mange går altid efter at købe produkter til den billigste pris, men med netop dette produkt, handler det i bund og grund om sikkerhed, komfort og design. Derfor er folk villige til at betale prisen for sin ønskehjelm.

Vælg den korrekte størrelse

Desværre sker det ofte, at man bare køber en hjelm uden at prøve den på eller fordi designet kun findes i en enkelt variant. Det allervigtigste omkring cykelhjelme er den rigtige størrelse, så man kan få den optimale sikkerhed. Dette kan ikke siges nok gange. Både voksne og ikke mindst de små, har brug for den korrekte variant, der gør at hjelmen forbliver hovedet, hvis ulykken skulle indtræffe. Udover den korrekte størrelse, er det også vigtigt at have hjelmen monteret helt korrekt. Ofte ser man bare at hjelme er monteret på hovedet, uden at være fastspændt. Ligger man yderligere mærke til det, er det også i mange tilfælde, at hjelmen er placeret oppe på hovedet, hvor hele panden ikke er beskyttet. Ikke særlig smart.

6 tips til den korrekte hjelm:

  1. Hjelmen skal have den rigtige pasform og passe dit hoved så optimalt som muligt. Gå ikke efter den mest smarte model, men prøv nogle forskellige
  2. Desto højere komforten er på hjelme, desto større er chancen for at anvende den hver dag. Gå derfor efter komfort og anvendelighed.
  3. Den gyldne regel er, at den skal sidde vandret på hovedet og være ca. 2 cm fra øjenbrynet til forkanten på hjelmen. De to cm kan ofte være to fingre, man kan sætte imellem kanten på hjelmen til brynene.
  4. Meget vigtigt er det at remmen sidder stramt og uden gene. Hjelmen skal sidde godt fast, men være rar at have på.
  5. Selvom få gør dette, så husk at tjekke remmene minimum en gang om ugen. Det gælder på alle familiens hjelme. I få tilfælde kan remmen være slidt eller krøllet.
  6. Det er tid til ny cykelhjelm hos barnet, når den gamle ikke dækker hovedet og panden tilstrækkeligt længere. Det er meget vigtigt at købe en ny hurtigst muligt, så den gode sikkerhed bibeholdes.

Klik her for at se vores størrelsesguide

Hvorfor skal jeg bære hjelm?

Man kan også vende spørgsmålet en anelse og spørge sig selv om ”hvorfor skal jeg ikke bære hjelm?” Du skal selvfølgelig bære cykelhjelm grundet sikkerheden. Et nyligt studie viser at hovedskader kan formindskes op til 50% ved anvendelse af hjelm. Faktisk er risikoen for alvorlige hovedskader reduceret op til 70% med hjelm på hovedet. Desværre sker det hvert år, at danskere ender på skadestuen, fordi de har slået hovedet gevaldigt. Vigtigt er det nu at understrege, at hvis alle kørte med hjem, ville langt de fleste skader være undgået. Statistikken viser positivt, at siden 2004 er brugen af hjelm steget markant og dette har også en effekt på mindre hovedskader. Kilde på overstående fakta: https://www.sikkertrafik.dk/raad-og-viden/paa-cykel/cykelhjelm

Historien omkring cykelhjelmen er også sjov at følge. I gamle dage var hjelmen som en slags hårnet og senere blev de til en skal af jern. Dette betød at de var meget upraktiske, tunge og havde dårlig lufttilførsel. I starten af 1990’erne begyndte hjelmen at komme på markedet, som den vi kender i dag. Da den moderne hjelm indeholder alt hvad, der kan forventes, er der heller ikke nogen grund til ikke at bære hjelm.

Beskyttelse af hoved og hjerne

Skader på hovedet er en af de største årsager til død og traumatiske hjerneskader for cyklister. Ifølge National Highway Traffic Safety Administration er cykelhjelme 85-88 procent effektive til at mildne hoved- og hjerneskade. Denne kendsgerning gør hjelme til den mest effektive måde at reducere risikoen for skader i hovedet.

Forbedrer din evne til at se

Når vejret er dårligt og nedbør indtræffer, sker det ofte at man mister en del af synligheden på vejen. En hjelm kan forbedre dine evne til at se omgivelser og andre trafikanter på vejen. Mange almindelige hjelme i dag har et visir, der netop hjælper mod dette. Visiret er endda en ekstra fordel i solskin, hvor den fungerer som skygge.

Vær en god rollemodel

Det er i Danmark ikke lovpligtigt at bære hjelm, men grundet de mange studier, der viser at hjelmen kan rede mange liv, er det vigtigt at være en god rollemodel for de små og teenagere. Hvis du er en far eller mor, er det ikke kun nødvendigt for din sundhed og sikkerhed at bære hjelm, men også for dine børn. Ved at håndhæve brugen af hjelme i dit hjem, kan du redde dit liv og dit barns liv.

Hold hovedet varmt og tørt

Hvis du cykler på en årstid, når det regner meget og er koldt, kan en cykelhjelm hjælpe med at holde dit hoved 100% varmt og tørt. Til gengæld kan den bidrage til at varmen undslipper kroppen, hvilket hjælper med at holde dig varm og komfortabel under cykelturen. Anvend gerne en hjelmhue og ørevarmere i denne tid.

Øg din synlighed

En hjelm vil ikke alene kunne hjælpe med at forbedre din synlighed, men en hjelm på hovedet, kan i mange tilfælde være en ekstra synlighedsfaktor. Når du vælger en hjelm, bør du vælge en farvestrålende og reflekterende model. Ofte kan man tilkøbe en reflekterende refleks, for at hjælpe med at blive set i den mørke tid. Desuden findes der også mange modeller med lys.

Beskyttelse af ansigtet

En hjelm beskytter ikke blot din hjerne og dit hoved, men den kan også beskytte dit ansigt. Selvom det er ualmindeligt, at ansigtsskader er dødelige, kan de være yderst smertefulde, desinficerende og koste tusindvis af kroner.

Vær stilet

Brug af hjelm behøver ikke at være en ubehagelig eller intetsigende ting at gøre. Du kan vise din personlige stil ved at vælge en hjelm, der passer til din personlighed, eller tilføje smarte klistermærke på almindelige hjelme. For at få dine børn til at bære deres hjelme, så lad dem endelige selv vælge farve, design osv.