Cykelhjelm baby

At finde en cykelhjelm til en baby eller småbørn er meget svært. Der er bare ikke så mange cykelhjelme, der er små nok til at passe til de mindste. Selv en tur til den lokale cykelbutik vil sandsynligvis efterlade dig tomhændet. Du skal dog ikke være bekymret. Der er cykelhjelme, der er små nok til at passe selv de mindste. Her er et overblik over, hvad vi betragter de bedste cykelhjelme til babyer. Hvis du leder efter en god hjelm til din lille rytter, bør nedenstående liste give dig et stærkt overblik.

Når en hjelm til babyer bruges korrekt, reducerer den alvorlige og dødelige hovedskader. Under et fald eller kollision absorberes en stor del af slagkraften af hjelmen. Derfor bør hver rytter i familien benytte en hjelm, herunder os voksne. Der er ikke en lov, der kræver, at babyer og børn bærer hjelme, men hvem ønsker ikke at beskytte de kære små?

Populære og sikre hjelme til babyer

Juster hjelmen korrekt med 5 trin

 1. Efter at have sat hjelmen ned over hovedet, skal bagsiden og tindinger være dækket. Stram nu justeringssystemet
 2. Kontroller stropper i længden og juster om nødvendigt. De skal desuden passe rundt omkring ørerne
 3. Hjelmen må ikke kunne glide rundt
 4. Juster remmen til den korrekte længde og lås den. Der skal være plads til en finger på hagen. Så træk ikke for hårdt
 5. Fix for lange stropper på hjelmen, da du måske stadig har brug for længderne, som man bliver ældre

Beregn den rigtige størrelse

StørrelseOmkredsAlder
XS44 cm – 49 cm0 – 3 år
S46 cm – 51 cm3 – 7 år

Husk at måle

Spørgsmålet om hjelmstørrelsen er ofte ikke det, der bliver stillet mest omkring babyer. De har trods alt de mindste hoveder, der ofte har brug for den mindste cykelhjelm. De fleste producenter henviser til disse hjelme med størrelsen XS. Det er bedst at måle dit barns omkreds med et målebånd fra nakken til midten af panden for at være sikker på den korrekte størrelse. Hovedomkredsen bestemmer derefter hjelmens størrelse.
 

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Hvis hovedomkredsen er præcis 48 eller 49 cm, skal du allerede nu beslutte dig om en størrelse S. Endelig skal hjelmen passe ordentligt for optimal beskyttelse, men den skal selvfølgelig ikke være for løs. En større model har den fordel, at babyen kan anvende hjelmen i en længere periode. Grundlæggende bestemmer formen den korrekte størrelse på hjelmen.

For hver hjelm er den rigtige størrelse afgørende, fordi de små stadig vokser. En optimal beskyttelse er kun nødvendig, når hjelmen er fast og tæt monteret på barnets hoved. Babyen må ikke let kunne vippe den fremad eller skubbe den baglæns. Selv at kunne skubbe den til side, anbefales ikke. De fleste hjelme er i dag så smarte, at de har forskellige størrelser, da de indvendigt har en wire, der kan spændes og løsnes. På den måde kan de bruges meget længere og tilpasses til forskellige hovedformer. Det er bedst at få dit barn til at prøve hjelmen og bære den i nogle minutter. Hvis der ikke er nogen klager fra babyen og den glemmes efter få minutter, sidder den helt perfekt.

Det eneste problem: Babyer og børn skal som regel vænne sig til følelsen og vil hurtigt slippe af med noget, der føles fremmet. Nogle småbørn er endda følsomme over for stramme hatte og har derfor brug lidt mere tid til at vænne sig til en korrekt hjelm.

De bedste baby hjelme​

Cykling er ikke bare en hobby. Det er en lidenskab. Uanset om du vil medbringe din baby til bag på cyklen, eller vil have dit lille barn til at køre rundt på en trehjulet cykel, så bliver du nødt til at købe en lille cykelhjelm til baby. Problemet med cykelhjelme er, at de generelt er designet til at passe til skolebørn. Desværre har skolebørn generelt et meget større hoved end din baby. Det er her, denne vejledning kommer ind. Den dækker alt omkring de ting, som man bør kigge efter, når man skal vælge en cykelhjelm. Derudover kigger vi også på nogle af de bedste babycykelhjelme på markedet.

Disse brands nævnt nedenfor er populære blandt forældre fra hele verden. Lad os se på, hvad der gør dem så gode.

 1. Størrelser fra XS
 2. Udvendig skal af PVC
 3. Komfortlukning
 4. Ofte lav vægt > under 200 gram
 5. Mange farverige designs
 6. God beskyttelse bagpå
 1. Små størrelser fra XS (44 cm)
 2. Flad bagpå til beskyttelse
 3. Mange farver og designs
 4. Mere end 7 ventilations-kanaler
 5. Individuelt justeringssystem
 6. Behagelig rem og stropper
 1. Kvalitet siden 1924
 2. Model i Small og Medium
 3. Fra 45 cm i hovedomkreds
 4. Mange fede designs
 5. Ekstra polstring på hagerem
 6. Ofte ikke mere end 200 gram

Brugeroplevelse og tips – Køb aldrig brugte hjelme!

Selv om der stadig ikke er noget lovforslag omkring hjelme i Danmark, kan en babys hjelm beskytte mod livstruende skader. Den bedste måde at vænne dit barn til en hjelm, er at lære barnet at anvende en cykelhjelm i en tidlig alder. Så er der ingen problemer senere på cyklen. Brugte hjelme er generelt ikke noget man bør overveje, da man ikke kender dens historier. Efter et fald kan den ydre skal se intakt ud, men vil opføre sig helt anderledes i et nyt fald. Kun med en ny model kan du stole på sikkerhedsstandarden. Prisen burde være mindre vigtig her, for det handler trods alt om beskyttelse af babyen. Selvfølgelig er der også gode og funktionelle hjelme i det lave prisklasser.

Vask hjelmen regelmæssigt for antibakteriel beskyttelse

Babyer sveder ikke så meget på selve hovedet, men meget i nakkeområdet. Derfor er det ofte meget praktisk, hvis man kan tage polstringen af hjelmen ud. Polstring kan generelt tåle maskinvask op til 30 °C. Kan polstringen ikke tåle vask i vaskemaskinen, kan man altid anvend varmt vand og lidt vaskemiddel. Hjelmens ydre kan rengøres tilstrækkeligt med en fugtig klud. Hvis babyhjelmen ikke er i brug, er det bedst at placere den på et mørkt og køligt sted, så materialerne bliver belastet mindst muligt.