BMX hjelm

BMX hjelme er generelt designet med to ting i tankerne. Sikkerhed og stil. Disse typer hjelme er generelt ikke aerodynamisk designet som andre hjelme, men det er i princippet ligegyldigt i parken eller på vejen, når man er ude på sine BMX cykel. Som med enhver hjelm er det vigtigt at få den rigtige størrelse til dit hoved. Størrelsen kan måles ved at måle omkredsen af dit hoved ca. 3 cm over ens øjenbryn.

Disse type hjelme er designet til i høj grad at reducere hovedskader ved eventuelle styrt. En hjelm kan redde dit liv. I de senere år er hjelme blevet langt bedre. Det angår både udseendet, men også den sikkerhedsmæssige virkning. Mange cykelparker gør hjelme obligatoriske, så det kan være nødvendigt at købe en hjelm til BMX brug. Der er et væld af designs, teknologier, stilarter og farver at vælge imellem, så du bør ikke have problemer med at finde en, der passer til dit behov.

Hjelmtyper

Der findes to typer hjelme: full face og skaterhjelme. Full face giver optimal beskyttelse, da de beskytter kraniet, kæben og ansigtet mod styrt. De er obligatoriske for de fleste BMX race serier og er en god ide for alle, der forsøger at skubbe deres egne grænser. Skaterhjelme er den mest almindelige. De giver god beskyttelse, samtidig med at de giver en lettere og mere åben følelse i forhold til full face stilen. En anden differentierende faktor er de materialer, de er fremstillet af, hvilket ændrer både beskyttelsesniveauet og hjelmens vægt.

Størrelser

Den korrekte størrelse er baseret på omkredsen af ​​hovedet. De forskellige brands klassificerer generelt deres størrelser som små, mellem og store med en måling i centimeter, der angiver den passende hovedomkreds for hver størrelse. For eksempel vil en mellemstørrelse passe perfekt til en rytter med en hovedomkreds på 55-59cm. Imidlertid er alle hoveder ikke udformet ens og alle hjelme er ikke lavet efter samme form, så det er meget vigtigt at man vælger den korrekte størrelse.

Materialer

Disse typer hjelme er lavet af hård plast med skumforing. Nogle mærker bruger en kombination af skum med forskellige tætheder, for bedre at kunne absorbere påvirkninger, mens andre bruger en mere traditionel måde med blødt eller hårdt skum. Full face leveres med enten en sammensat eller en kulfiberskal og indeholder et hårdt lag skum indvendigt. Dyrere modeller bruger forskellige tætheder af skum til også at give overlegen beskyttelse.

Udvalgte hjelme