Cykelhjelm børn

Cykling er blandt populære aktiviteter for børn i alle aldre. De store fordele er samtidig motion, frisk luft og en uafhængighed. En cykelhjelm til børn er noget af det vigtigste, når det kommer til sikkerheden på cyklen. Hjelmen skal have den rigtige størrelse og pasform. Hjelme er lavet af forholdsvis billige materialer. En dyrere hjelm vil ikke nødvendigvis give bedre beskyttelse. Det der virkelig betyder noget er lettere vægt, bedre ventilation og mere stil. Brug aldrig en brugt hjelm, medmindre du kender dens historie. Den kan have været ud for et fald, eller du kan muligvis ikke vide hvor gammel den egentlig er. Du bør udskifte dit barns hjelm, når den er ældre end 5 år, da plasten bliver skrøbelig med alderen.

Populære og sikre hjelme til børn

Stil og design

Stil er vigtig, når det omhandler cykelhjelme til børn. Mangel på stil og design kan være en barriere for dit barn, der bærer hjelmen. Alle ved også at udseendet kan være et særligt problem med teenagebørn.

Hjelme til spædbørn er generelt meget dybere bagved for at beskytte bagsiden af hovedet, selvom alle hjelme skal give god dækning over toppen og siderne af kraniet. Når børnene er i skole, bliver de ofte meget dristige på en cykel. Derfor har hjelmen en stor vigtighed.

Sådan tilpasser du hjelmen til børn

Trin 1

Sørg for at du har valgt den rigtige hjelmstørrelse til barnet. Læs mere om hjelmstørrelser her.

Trin 2

Tilpas hjelmen, så den sidder over ørerne og niveauet over midten af panden. Den må ikke være tippet frem eller tilbage. Forsiden af hjelmen skal være omkring bredden af to fingre over øjenbrynene. Dette er meget vigtigt, da det i værste tilfælde kan ske, at hjelmen ikke dækker hovedet ved uheld.

Rammer man jorden, er det derfor vigtigt at have indstillet alt korrekt. Derfor kan det ikke siges nok, at tilpasningen er det vigtigste. Det kan være nødvendigt at stramme eller løsne wiren bag på hjelmen for at sikre, at alt passer som det skal. Hjelmen bør ikke nage, men skal være stram nok til at holde sin plads.

Trin 3

Stram hagespænderne op, så de er sikre, men ikke for stramme. Sørg også for at den Y-formede rem sidder lige under øret og passerer perfekt på hver side. For at tjekke om alt er perfekt, bær man være i stand til at indsætte en finger under stroppen.

Klipmekanismen under hagen bør også have plads til en enkelt finger, så den ikke napper barnets hud. Det vil føles underligt og en vis utilpashed, hvis hjelmen ikke sidder korrekt. Det kan betyde, at barnet forsøger at tvinge børnehjelmen væk fra den korrekte indstilling. Det er vigtigt at opfordre dem til at holde den i den rigtige position og vænne sig til følelsen.

Månedens udvalgte

Sådan vælger du en cykelhjelm til børn

Hvis du er forældre og er bekymret for at finde den bedste cykelhjelm til dit barn, så indeholder denne omfattende vejledning alle de nødvendige oplysninger, du har brug for, før du tager den følsomme beslutning om hvilken hjelm du skal købe.

Disse nedenstående forhold omkring, hvordan man vælger en cykelhjelm til børn, er vigtige og skal overvejes alvorligt. en cykelhjelm er ikke bare en cykelhjelm.

Du bør kun købe en cykelhjelm til børn, der opfylder danske sikkerhedsstandarder. Alle vores stilarter og design opfylder og overgår disse regler. Derfor kan du kan have ro i sindet og vide at dit barn er beskyttet, når de kører på cyklen.

En ting at overveje, når man vælger en cykelhjelm til børn, er dens vægt. Jo lettere den er, jo mere behagelig og sandsynligt er det at barnet bærer den.

Når du vælger en cykelhjelm til dit barn, må du ikke glemme at måle hovedets omkreds. Det er en fejl, som næsten alle forældre glemmer. Bare fordi cykelhjelme til børn på denne liste er klassificeret til børn 5+ år, betyder det ikke at dit barn burde have haft en mindre hjelm. Køb en hjelm, der er baseret på hovedstørrelsen og ikke alderen.

Desto flere huller hjelmen har, desto bedre er åndbarheden grundet den forbedrede lufttilstrømning. På grund af dette, er det i mange tilfælde et godt valg at foretrække en almindelig type cykelhjelm til børn og ikke en skaterhjelm. En hjelm i skaterstil har høj tendens til at holde hoveder varme og svedige. Dog foretrækker de små ofte en hjelm i skaterdesign. Så se mere i næste punkt.

Spænd dit barns hjelm omhyggeligt. Sørg for, at dit barns hud ikke sidder i klemme, mens du gør det. Ellers bliver du nødt til at kæmpe for at opmuntre barnet til at bære hjelm næste gang barnet ønsker at cykle. Til info har nogle brands fremstillet specielle spænder til børn. Disse har plastikvagter under spænden og absorberer det tryk, der ellers ville have været på dit barns hud.

Lazer og Nutcase hjelme udnytter magnetiske lukkespænder. Uvex bruger deres eget specielle låsesystem, mens andre hjelme ofte anvender normale spænder.

Køb hjelme med garanti. Garantier på hjelme dækker fra 30 dage til livstid. Vælg hjelme produceret af store cykelvirksomheder som Giro, Lazer, Uvex, Specalized og så videre, fordi de muligvis kommer med længere garanti.

For at opretholde komfort og den korrekte montering, bør man muligvis justere hjelmen helt korrekt. En dårligt passende hjelm kan muligvis ikke beskytte dit barns hoved mod et pludseligt styrt. Bemærk gerne at lidt dyrere hjelme ofte har en bedre justeringsmulighed i forhold til de billige. Når man afprøver hjelmen, er det derfor vigtigt at justerbarheden fungerer upåklageligt og kan tilpasses efter barnets hoved.

Måske den vigtigste del og endnu vigtigere end overstående kriterier? Hvis du vil have dem til at bære en hjelm, så skal det være en, som de kan lide. Lad dem hjælpe med at vælge.

3 hovedargumenter for, hvorfor børn bør bære cykelhjelm

  1. Det er bevist at hjelme er effektive til at reducere eventuelle skader på unge cyklisters hoved i tilfælde af fald.
  2. Vi mener ikke, det er værd at udfordre skæbnen og lade dit barn cykle uden cykelhjelm, da det i værste tilfælde kan forsage hjerneskade.
  3. Hjelme er en nødvendig når dit barn lærer at cykle, da den især under lave hastigheder beskytter dit barns hoved.