Cykelhjelm dame

Har du søgt efter “cykelhjelm dame”, er du kommet det rigtige sted hen. Børn lærer ofte at bære cykelhjelm fra en meget tidlig alder. Voksne er dog meget stædige og især mange er tilbageholdende med at få fat i en god dame cykelhjelm. Man behøver som sådan ikke, fordi der ikke er nogen lov omkring cykelhjelme i Danmark hverken for børn eller for voksne. Men tendensen ændrer sig langsomt. 

Heldigvis går tendensen den rigtige vej og i den daglige trafik møder man flere og flere hjelmbærende voksne. Det er ikke altid nemt at vælge den rigtige model. En cyklehjelm til kvinder skal passe perfekt til hovedformen, skal give en høj komfort og have en omfattende beskyttelsesfunktion. Hertil kommer især for damerne et smukt design, der ofte spiller en afgørende rolle.

Populære cykelhjelme til kvinder

Køb en hjelm, der passer dig rigtigt – Ikke bare den nyeste mode

De vigtigste kriterier for en cykelhjelm til damer er pasformen. Hvis du er en ivrig cyklist, vil du have din hjelm på i timer, så den skal være meget behagelig. Ligesom alt andet cykeltilbehør, der er indbegrebet af mode, handler det specielt om pasform og sikkerhed i stedet for de andre kriterier. Sorte cykelhjelme er især trendy i øjeblikket, men de er ikke særlig synlige i trafikken. Et godt tips er at købe hvide hjelme, da de har tendens til at matche alt og er meget synlige.

  1. Sæt hjelmen på hovedet og juster dit hår. Panden og bagsiden af hovedet skal være beskyttet.
  2. Stram nu justeringssystemet og kontroller stropperne for deres længde. Hvis nødvendigt skal der foretages en justering her.
  3. Hjelmen må ikke vakle eller glide rundt. I bedste fald rynker din pande, når du bevæger den.
  4. Hagebåndet skal lukkes og efterlade en eller to fingre mellem hagen og stroppen.

Kvindernes hjelme er de samme som mænds

Mænds og kvindes kranier har stort set den samme form. Den største forskel er størrelsen. Mænds hovedform er i gennemsnit større end kvinders, så hjelmene er i samme form, hvor en kvinde cykelhjelm ofte findes i mindre størrelser. Forskellene er desuden farver og andre funktioner som Specialized ‘hairport’, der passer til ens hestehale.

Den ideelle hjelmstørrelse til kvinder

Pasformen afhænger selvfølgelig meget af hjelmens størrelse. De fleste producenter har ensartede størrelse og navne, der er baseret på hovedomkredsen. Selvfølgelig siger det sig selv jo større omkredsen er, desto større skal hjelmen være. Så for at få den perfekte størrelse skal du først have omkredsen på hovedet. Du lægger et målebånd fra bagenden af hovedet til midten af panden og måler hovedet på det bredeste punkt. Omfanget sammenligner du med denne tabel til højre.

Størrelsesguide

HjelmstørrelseHovedomkreds
XS53 cm – 54 cm
S55 cm – 56 cm
M57 cm – 58 cm
L59 cm – 60 cm
XL61 cm – 62 cm
XXL63 cm – 64 cm

Udvalgte hjelme

Find den rigtige hjelm

Da størrelserne er relativt ens, skal den rigtige cykelhjem til kvinder findes korrekt. Når du er i tvivl, skal du altid vælge den næste størrelse for at undgå blå mærker. Mange producenter varierer også i størrelse, så du bør altid sammenligne indikationen med din hovedomkreds.

Når den er korrekt justeret, kan du ikke skubbe den fremad eller skubbe den tilbage. I bedste fald rynker panden i dette forsøg. Hvis du kan bære hjelmen i nogle minutter uden trykmærker, ser det ud til at den passer optimalt. Ofte behøver man ikke vænne sig til hjelmens følelse, da man har kørt med cykelhjelm i mange år. Der kommer dog hele tiden nye kvinder til, der gerne vil bære hjelm grundet sikkerheden og tendensen.

Design og stil

Udover størrelse og pasform er mange kvinder afhængige af et godt design. Dame cykelhjelmen skal ikke kun matche kroppens personlige krav, men også den korrekte farve. Lyse og smarte farver er lige så populære som hjelme i hvid eller sort. Så det er faktisk en myte at kvinder foretrækker pink. Pink er dog en sjov og anderledes farve, der er med til at man blive set i trafikken. Derudover har kvinders cykelhjelme særlige hår features og solbriller funktioner. Kvinder med langt hår er afhængige af specielle hjelme med en såkaldt hårport. Dette er en ekstra passage, hvor fletninger kan glide igennem bagsiden af hovedet. På denne måde kan håret gemmes væk, uden at det påvirker ens udsyn og pasform.

For nogle hjelme passerer stropperne meget tæt på øret. Hvis du har et par briller, kan det derfor være lidt sværere og her bør man så vidt muligt prøve at undgå store øreringe af hensyn til egen sikkerhed. Desuden kan en flade frisure ikke altid undgås. Det bedste er at samle dit hår som en fletning. Med en kam og lidt hårspray kan man dog nemt fikse frisuren efter endt cykeltur.

Levetid på smarte cykelhjelme til damer

Du har nu læst lidt omkring de vigtigste kriterier for at købe en ny cykelhjelm til damer. Nu skal du bare beslutte dig for en producent og et design. Som oversigt og til din hjælp, opsummerer vi her nedenfor nogle af de vigtigste kriterier. Forventet levetid for hjelme er omkring 4 til 5 år. Derefter forsvinder materialernes kvalitet langsomt og hjelmen bør derfor udskiftes. Fra billige priser til væsentlige dyrere hjelme får du et stort udvalg afhængigt af materialet. Hvis din hjelm er lavet af plast og er ret simpel, starter modellerne ved 250 til 499 kr. Skal det være god kvalitet og et specielt design, kan man regne med over 750 kr. Det vigtigste for en god hjelm er som skrevet tidligere. En god pasform.

Opsummering af det vigtigste

En cykelhjelm til kvinder er endnu ikke en pligt, men bidrager til en høj sikkerhedsstandard på cyklen. For optimal beskyttelse i tilfælde af fald eller slag, bør hjelmen have den rigtige størrelse og pasform. Den skal desuden også have nok polstring og være let at justere. De farverige mønstre og dynamiske former skaber et unikt udseende. Man behøver derfor ikke at bekymre sig om sig selv. Specielle frisurer anbefales ikke, men heldigvis har flere fabrikanter lavet hjelme, der er beregnet til langt hår og hestehaler. 

Til sidst ønsker vi dig en sikker cykeltur!