Enkeltstartshjelm, der vinder sekunder

De forskellige brands går store skridt for at teste aerodynamikken af deres enkeltstartshjelm og beregner de relative fordele ved hvert design og de watt, de kan spare. Sandheden er, at det er svært at vælge den bedste og mest aerodynamiske hjelm, fordi deres præstationer er så individuelle.

Så i stedet er det vigtigt at tjekke, hvordan de passer på hovedet. Skal man køre en kort enkeltstart, er det ikke så vigtigt at have høj komfort, men skal man køre en lang distance eller endda en ironman, er komfort blandt den vigtigste egenskab.

Populære enkeltstartshjelme

Vælg den korrekte Time Trial hjelm

En enkeltstartshjelm skal passe til din kørestilling. Der giver ingen mening at købe en hjelm, hvis den ikke passer til kørestilen. Bagenden af hjelmen skal ligge fladt langs ryggen, ellers vil den miste sine aerodynamiske fordele. Enkeltstartshjelme findes i to versioner. Runde dråbeformede eller med en lang hale. Begge menes at have sine fordele. Den lange type gør sig bedst gældende, hvis man kan bibeholde den samme position på cyklen uden at vugge for meget.  Den kan i tilfælde af sidevind være en lille hemsko. De dråbeformede TT hjelme er ofte god som allround og utrolig aerodynamiske.

Populære Brands inden for disse typer hjelme er:

  1. POC
  2. KASK
  3. Casco

Aerodynamisk design og priskategorier – i det høje prissegment

Time Trial hjelme har en glat overflade og er normalt designet i en enkelt farve. Dog gør en dynamisk linje, et mønster eller specielle bogstaver hjelmen endnu mere stilfuld. Mange producenter begrænser sig ofte kun til et par farver, for at give atleter muligheden for at få sponsorlogoer klistret på. Det er altid vigtigt for dem at blive vist til løb. Matte og skinnende farver er på mode. Med hensyn til priserne er enkeltstartshjelme placeret i det højere segment. Du skal forvente fra omkring 1.000 kr. til 2.500 kr. for din næste hjelm mod uret.

Ventilation og yderligere test – Afprøvet i vindtunnelen

En triathlon hjelm har betydeligt færre luftkanaler end en MTB cykelhjelm eller en konventionel model til landevejen. For endnu bedre aerodynamik monteres luftkanalerne normalt på siden, da luften alligevel skal strømme forbi hovedets side. Dette holder dig kølig på den lange tur. Omkring det indre af hjelmen, er der luftkanaler, ellers bliver ens hovedbund ikke nok afkølet.

Derfor skal du vælge en enkeltstartshjelm

En TT hjelm hjælper dig med at blive endnu mere aerodynamisk og derfor endnu hurtigere. Der er forskellige former og modeller på markedet, der har deres egne fordele. En dråbeformet hjelm med et punkt bagpå hovedet kan være markant hurtigere. Dog er din bevægelsesfrihed begrænset en smule. Ud over formen skal du være opmærksom på et robust visir, der ikke løsnes for hurtigt. Derudover skal ørerne beskyttes. Mange hjelme har kun små luftkanaler og hjelme er generelt varmere end almindelige cykelhjelme. Vær derfor opmærksom på om den tilbyder ventilation i form af enkelte luftkanaler. Desuden spiller designet også lille rolle, for i sidste ende vil du primært blive genkendt i løbet på hjelmen. Vi ønsker dig en god træning og held og lykke til cykelløb!