Køb en ordentlig cykellås

En cykellås der er monteret på cyklens bagstel er ofte standard på almindelige bycykler. Det er genialt til korte stop og specielt i områder, hvor man har udkig til sin cykel. De har dog ikke en kæde- eller kabellås, der kan forbindes med en fast genstand. Derfor er det relativt nemt at fjerne/stjæle cyklen, da den egentlig bare kan løftes væk. Vil du derfor være på den sikre side, så er en god kabelås det bedste alternativ.

Hvilken cykellås er sikker?

Du kan vælge mellem fastmonteret, folde-, kæde- og kabellåse for at sikre din cykel til en fast genstand. Låse af høj kvalitet er lavet af robuste materialer og stærkt jern. Derfor kan man ikke bare bore og klippe låsen med et skæreværktøj. For at gøre det lettere for dig at vælge den optimale model til dig, har vi på den sidde listet forskellige typer op.

Pas på din cykel med disse cykellåse

Låsen skal opfylde flere egenskaber

En god cykellås skal opfylde flere egenskaber. Naturligvis er sikkerheden det vigtigste. Ud over sikkerheden, skal man også tænke på vægten og størrelsen. Hvis cykellåsen ikke er fast fastgjort til rammen, skal den ikke være for tung. Samtidig må den ikke miste nogen af sin sikkerhed. Angående sikkerhed, så kan du her se alle vores Hi Vis produkter.

En lås bør ikke bare kunne knække eller brækkes op. Den må heller ikke forstyrre komforten, hvis den er ekstra bred eller vejer meget. En anden ting, er at cyklen nemt får ridser, når der er jern mod jern. Vælg derfor låsen med omhu og vælg en kædelås med beskyttelse. Nogle får også lavet en ekstra nøgle eller gemmer reservenøglen er sikkert sted, da man i visse tilfælde kan tabe nøglen.

Billige låse til cyklen giver ofte ingen beskyttelse og kan normalt knækkes med en stærkere bidetang eller en lille boltskærer. Har man en gammel og billig cykel, gør det måske ikke så meget. Men har man en dyrere model, bør man absolut ikke spare på låsen.