Find vej i mørket med gode cykellygter

Blandt mange cyklister betragtes cykling uden lys som en bagatelforseelse. I mørke, i regn og tåge, er denne formodede nonchalance risikabel. Uden tilstrækkelig belysning på cyklen, vil man som cyklist have svært ved at se vejen og hullerne Generelt set er det bare svært at se i mørket. Derudover, hvis man ikke har lys på cyklen, så er man heller ikke synlig for fodgængere og bilister. Med gode cykellygter, uanset om det er med batteri, magnet eller en almindelig dynamo, er man sikker på at finde vej i mørke eller se frem, når der er ringe sigtbarhed. Baglyset angiver trafikretningen til følgende trafikanter og reflekser gør dem synlige for andre i alle retninger.

Hvilke lygter til cyklen skal man vælge?

Det er et utrolig godt spørgsmål. Alle lygter og modeller passer folk individuelt. Der er nemlig også stor forskel på om man har brug for en almindelig lygte til byen, eller brug for en ekstra kraftig MTB cykellygte.

Hvilken belysning kræves?

For cykelforlygter kræves en belysning på mindst 10 lux. Denne værdi angiver, hvor meget lys der falder på et bestemt område. Lysstyrken måles i en afstand af 10 meter i midten af ​​lyskeglen vinkelret på vejoverfladen.

Den meget højere belysning af moderne cykelbelysning giver mere lys på dette målepunkt. Nogle producenter angiver ydeevnen for cykellamper i Lumen. Denne lysstrømsenhed måler belysningens samlede strålingseffekt. Ét lux er lig med et lumen pr. Kvadratmeter. Du kan læse mere om cykellygter og lumen her.

For en sikker tur i mørket er det især vigtigt med en stor spredningseffekt af lyskeglen. Når du vælger forlygte, er lysområdet og lysfordelingen derfor meget vigtig. Til dette tilbyder de fleste producenter videoer eller sammenligningsbilleder.

Det optimale cykellys

Optimal cykelbelysning består af en forlygte og baglygte. Derudover skal lysreflekterende og selvlysende reflekser monteres på cyklen. Der skal være reflekser i pedaler, foran, bagpå og i egerne. Lyst tøj og dæk med reflekterende elementer vil bestemt heller ikke skade. Har man købt sportsudstyr såsom en mountainbike, en BMX-cykel, en landevejscykel eller en anden cykel uden belysning, skal cykellampen eftermonteres.

Der er forskellige løsninger til dette, som hver har sine egne fordele. For dynamo-drevne cykellamper foretrækkes det at bruge navdynamoer. De er et fremragende valg, fordi den rullemodstand, der genereres mekanisk, har den højeste værdi sammenlignet med den genvundne strøm. Da konventionelle dynamoer imidlertid er meget lettere end hubdynamos, bruges de stadig i vid udstrækning.

Husk at batteriernes levetid er begrænset. Ved længere cykelture er derfor godt at have udskiftningsbatterier med som en del af udstyret. Ved pauser på mere end en dag, anbefales det faktisk at fjerne batteriet fra lygten. Dette vil afbryde spændingen og undgå for tidlig udladning, især med genopladelige batterier.

Forlygte foran

Hurtig tænd og sluk er en cykellampe, der drives af batterier. Her har frontlyset en enhed til fastgørelse til styret. Bare et par enkle trin er nok, og cykellamperne er klar til brug. Mange af disse modeller fungerer i to trin: Eco med halv styrke eller fuld styrke. Det er muligt at skifte lysstyrke på grund af mange små LED-lys, der er placeret i de forreste forlygter. Afhængigt af den ønskede strøm, kan batterierne leve mellem to og otte timer.

Baglyset

De bageste LED-cykellamper har lignende funktioner som forlygterne. Man kan nemt eftermontere baglygter på sadelpinden eller ens bagagebærer. Forskellige indstillinger tillader at lygten kan lyse med permanent belysning eller blinkende lys. Baglygterne stråler med en skarp rød farve rødt, så cyklisten er synlig i lang afstand bagfra.

Batteridrevne lys

Batteridrevne cykellygter har mange fordele. Det kræver ingen ekstra anstrengelse, når man tramper i pedalerne, for at få dynamo-lyset til at lyse kraftigt nok. Den batteridrevne belysning kan let og sikkert monteres på cyklen. Takket være deres lave vægt kan disse cykellamper også opbevares i en cykeltaske. Når man vælger lygter, skal man altid være opmærksom på godkendte mærker, der overholder de nyeste trafikregler. I vores online shop finder cyklister et stort