Vælg den rigtige MTB cykellygte

Har du brug for en god mountainbike cykellygte, vil det også være godt, hvis man på forhånd er sikker på, hvad man kommer ud for. Skal det bare være almindelige cykelture på en grusvej, eller skal man ud på sporet i skoven og køre race? Du har sandsynligvis allerede en god idé. Lygterne til MTB kan variere rigtig meget i pris og kvalitet. Producenterne har også en stor rolle at spille. Et specifikt brand kan eksempelvis have en stor fordel i lysstyrken på lygterne, men derimod en meget lav batterilevetid. Andre leverandører tilbyder det modsatte. Vi håber, at vores side kan hjælpe dig, med at finde den rigtige model.

Populære cykellygter til MTB

Udvalget er stort

Før man gennemgår hele udvalget og sætter sig ind i denne spændende verden omkring MTB cykellygter, er det som nævnt ovenover, meget vigtigt at man kender sine egne behov. Den vigtigste ting er nok at spørge sig selv, om hvor tit man skal anvende lygten. Er det 1 gang om ugen, behøver den nok ikke at være dyr og have en høj kvalitet. Tænker man derimod at skulle anvende lygten flere gange om ugen og til hård kørsel i skoven, bør man heller ikke spare på lygten. En dyrere lygte af høj kvalitet, kan i sidste ende sparre dig penge. Ofte slipper man for at købe flere billigere modeller. En god cykellygte, der holder mange år og leverer en god lysstyrke, vil man i sidste ende også blive gladere for.

Hjelm eller styr – Hvor skal MTB cykellygten sidde?

Uanset om det er en afslappet MTB-tur eller en udfordrende tur i skoven, så er dette med til at afgøre, hvor lygten skal sidde placeret. Hvis lampen sidder på styret, kan det være svært at se rundt i svingene og derudover vil lyset hoppe og ned hele tiden. Til tider rigtig meget, hvis vejen er ujævn. Det er de ofte inde i skoven. Vælger man at montere lygten på hovedet, er det meget vigtig at den er så let som mulig. Ofte kan man allerede mærke 150 gram som en ekstra belastning på hovedet. Vi anbefaler også mtb lygter med eksternt batteri, så man kan have det monteret i sin rygsæk (Camelbak), som mange kører rundt med.

Lux eller lumen – hvad er mere vigtigt?

Det øverste kriterium for lyset er lysstyrken. Det, der lyder enkelt, er en reel udfordring for køberen. Producenterne specificerer lysintensiteten i lux eller lumen. Vores test viser, at begge værdier ikke giver en klar indikation af den faktiske lysstyrke. Det er bedre at bruge en kombination. Lumen indikerer en lampes samlede stråleeffekt. Groft sagt: hvor meget lys udsender lampen? Lux derudover måles på, hvor meget lys, der rammer en overflade.

Hvor længe varer batteriet på MTB lygterne?

Batteriets levetid kan være med til at ødelægge manges humør og gode timer. Mange lygter i dag kan lyse mange timer, men igen handler det også om, hvor stærkt lygterne skal lyse. Før er det set at skarpe MTB-lys kan holde op til 4 timer. Har man fuld knald på disse lygter holder de dog ikke længere end 1-2 timer. Der er også stor forskel på de forskellige producenter og hvor mange lumen/lux lygterne lyser med.

Ofte kan man tilkøbe ekstra batterier, hvilket klart bør overvejes, hvis man er sikker på at skulle tilbringe flere timer afsted på cyklen. Intet er værre end at stå midt om aftenen og intet lys have tilbage på cyklen.