Stort udvalg af bønecykler

Den første eller en cykel skal være en overraskelse og give dit barn sjove og smukke timer. For at gøre dette skal cyklen være i den rigtige størrelse, passe til alderen og formålet. Skal det være en sød 12” cykel eller en større model? Der findes også børnecykler som MTB eller som en helt almindelig cykel med alt i udstyr, hvor skærme, lygter og alle ting er fastmonteret fra dag ét.

Med hjul under sig, vil børn hurtigt vende sig til den nye følelse med sin nye cykel. Når tiden er inde, er funktionalitet og sikkerhed vigtig i søgningen efter den rigtige børnecykel, såvel som det udseende, som der for børn betyder alverdens. Hos os finder du et bredt udvalg af cykler der er børnevenlige. Det er vigtigt at cykling er sjovt.

Find din børnecykel

Køreglæden er vigtig

Køber man en ny cykel, bør man så vidt muligt have en forventningsafstemning med barnet. Passer cyklen til formålet, er man også sikker på at ens søn eller datter får mange gode timer på den nye cykel. Vi hjælper med at vise produkter, der skaber høj køreglæde og hvor sikkerheden er i top og der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Køb børnecykler online

Sikker Cykling er partnere med forskellig danske sites og derfor kan vi liste et bredt og troværdigt udvalg, hvor kun det bedste bliver fremvist. Det gør at du kan træffe de bedste valg og finde den korrekte cykel til dit barn.

Cykler til ældre børn

Børn over 5 år bør normalt have en cykel på omkring 20”. I denne klasse findes der mange varianter og modeller i tusindvis af farver. Vil man have alt i udstyr monteret fra starten, skal man have en børne citybike og gerne med aluminiumsramme.

Bliver børnene ældre skal de op og have 24” eller 26”, som er de største modeller til børn. Herefter kan man ofte købe en almindelig voksencykel i lille stelstørrelse.

Hvilke gear anbefales?

Skal barnet med ud i skoven og lege, eller skal det bare være en ganske almindelig bycykel? Bycykler til børn kommer ofter med 3-7 indvendige gear, der er forholdsvis vedligeholdsfrie. Derfor er det den bedste mulighed. For kørsel i skoven findes der mountainbikes til børn. Disse har grove dæk og omkring 27 gear. De kommer også ofte med en affjedret forgaffel.

På trods af alle valg bør sikkerheden selvfølgelig altid være afgørende for købet af cyklen. Man skal gøre op med sig selv og barnet, hvad der er vigtigst og hvad der er valgfrit. Udstyret og cyklerne skal i hvert fald passe til alderen.

Bestem den rigtige størrelse på barnets cykel

Størrelsen på børnecykler bliver ikke bestemt ud fra en stelstørrelse, som man gør på cykler til voksne. Derudover måler man disse cykler efter hjuldiameteren i tommer. For de aller yngste omkring 2 år og opefter, kan der anbefales en 12” cykel med støttehjul. Fuld kædebeskyttelse kan også anbefales, så man undgå olie på bukser.

For de lidt ældre og større børn, er der lignende cykler, men med hjulstørrelser på 16” eller 18”. Den rigtige størrelse er vigtig! For store hjul vil ødelægge balancen og komforten og hænderne er ofte meget små, så barnet ikke kan nå håndtag og bremser. En for lille cykel kan derimod også være meget upraktisk og ubehagelig.