Cross cykel – De bedste priser

Se her vores fantastiske udvalg af cyclocross-cykler. Disse cykler kan være en ideel pendlercykler eller til at at udforske skove og grusvejet. Cykel Cross cykler tilbyder en lignende geometri som en landevejscykel, hvilket giver mulighed for stor effektivitet. De kan dog prale af lidt bredere dæk og en lidt lettere gearing til at håndtere alt, hvad naturen kan tilbyde. Foruden pendling er cyclocross cykler naturlige racermaskiner.

Lighederne mellem en Cross Cykel og landevejscykler kan være åbenlyse, men de er stadig to forskellige typer cykler. Takket være specielt udviklede komponenter baseret på MTB universet, kan de robuste hjul på en crosscykel også bruges til mere krævende terræn. Hvis terrænet bliver for udfordrende, kan cyklen dog bæres, hvilket er nemt, da toprøret er fladt og er specielt tilpasset ved kabelføringen. Rammens geometri adskiller sig også fra en landevejscykel. Akselafstanden er noget kortere, hvilket resulterer i en mere smidig cykel. Derudover er siddepositionen lidt mere lodret, det gør at man kan håndtere cyklen bedre.

Cyclocross-cx

Populære Cross Cykler

Hvad er cyclocross (CX)?

Ligesom triathlon blander cyclocross flere atletiske kombinationer sammen. Nemlig cykling og løb. Der lægges i høj grad stor vægt på de tekniske aspekter i disse typer løb. Tempoet, udfordringer, klimaet og ruten, gør ofte løbene spændende at se. Tilskuere med horn og ko-klokker giver et festivalmiljø. Især i Europa er stemningen fantastisk. De fleste løb afholdes på 1 km til 3 km baner, hvor en blanding af asfalt, sand, snavs, mudder og trappetrin udgør ruterne. På grund af det sæsonbestemte vejr er der garanteret mudder. Løbene varer typisk en bestemt tidsperiode. Eliten kører ca. 1 time + sidste runde. Til disse løb kører man på en cross cykel.

Hindringer kan for det meste køres over, men hvis en rytter ikke kan det, bliver de nødt til at hoppe af cyklen og bære den over forhindringerne. På samme måde, hvis en del af banen ikke er til at cykle på (enten via for meget mudder eller ved at være for stejl), kan rytteren hoppe af og løbe med deres cykel over skulderen. Husk en cykelhjelm.

Cyclo-cross er en stor sportsgren i Nordeuropa (specielt i Holland og Belgien), men begynder at komme ind i USA med hensyn til deltagere og konkurrenceniveau. Belgien og Holland er de største nation i sporten og har de stærkeste ryttere. Ofte er der så meget publikum som der normalt er til fodbold. Det er bare et bevis på, hvor stor denne sportsgren er. Det er nu også den perfekte tilskuersport i betragtning af ruterne. Som med mountainbike-løb, er cyclo-cross kendt for sin livlige atmosfære og god stemning.

Hvad er en cross cykel?

En cross cykel er en bestemt form for racer-agtig-cykel, der er bygget til at tackle forskellige udfordringer. De moderne CX cykler er i dag ikke bare modificerede racercykler, men er nu specialbyggede modeller til formålet. De fleste cykelproducenter har derfor disse cykeltyper i deres sortiment. Priserne minder meget om almindelige racercykler.

Cyklerne er bygget til at køre på baner, der ofte krydser mudrede marker, græs eller sand. Derfor har de mange forskelle fra almindelige landevejscykler. Cyclocross cykelrammer har en geometri, der er optimeret omkring styring på de tekniske baner.

Det er typisk at rammen er kortere, har en højere krank og en lidt mere oprejst position end en racercykel. Mudrede baner kræver også dæk med mønster og god plads mellem dæk og ramme. De nye cykler kommer i dag også med skivebremser. De tilbyder ikke kun en bedre bremseevne, men fungerer også perfekt, selv under våde og beskidte forhold. Desuden forårsager de ikke slid på fælgene. Teknologier, der tidligere er reserveret til mountainbikes som skivebremser og slangeløse dæk (lukkede ringe), bliver i stigende grad normen for CX-cykler.

Selvom de er ens på overfladen, er cyclocross cykler ikke at forveksle med Gravel Bikes. Disse typer har normalt en mere afslappet geometri end CX-modeller og har dæk, der er bredere, men mindre aggressive end dem på crosscykler. Ligesom landevejscykler er cyclocross cykler normalt udstyret med 28″ hjul, men disse er især robuste og lige som rammen, er de designet til at imødekomme de større dæk med mønster.

Derfor skal du vælge en cross cykel

Det er sjovt

​Det forbedrer din teknik​

Kan være en ideel vintercykel

Kan bruges til alt

Ideel pendlercykel