Smarte og gode damecykler

Inden du køber en ny damecykel, skal du først tænke over, hvad du primært vil bruge den. Hvis du primært er i byen på farten og regelmæssigt handler, anbefales en god bycykel. Hvis du på den anden side planlægger lange ture, måske endda et par cykelferier, kan en trekking-cykel være det perfekte valg. Pendler man med offentlig transport, kan en foldecykel klart anbefales.

Selvfølgelig findes der også fede sportscykler til sportselskende kvinder. Med en racercykel til damer, kan man suse over asfalten med høj fart og med mountainbikes til damer, vil der være mulighed for at udforske terrænet endnu bedre.

Find din damecykel her

Hvilke forskellen på en damecykel fremfor en herrecykel?

I modsætning til herrecyklen har en klassisk cykel til damer intet overrør. Dette letter op- og nedstigningen og gør det endnu nemmere at kontrollere cyklen. I dag er der dog mange kvindecykler, der også har et overrrør, men det er mest sportscykler i form af landevejscykler og mountainbikes.

Da den kvindelige og det mandlige fysiognomi adskiller sig meget fra hinanden, er cykelkomponenterne specielt tilpasset den kvindelige fysik. Et styr på disse cykler er derfor smallere og rammerne er noget mindre i størrelsen, for at øge komforten. For at øge cykelglæden og for at beskytte det følsomme område, er kvinders sadel lavet ergonomisk og med speciel polstring.

Hvad koster en god cykel?

Hvor meget du skal bruge på en cykel til damer, afhænger primært af udstyret og kvaliteten af cyklen. Så en solid startcykel koster dig omkring 4.000 – 5000 kr. Der er naturligvis også store prisforskelle afhængigt af cykeltypen. En meget god MTB kommer i mange prisklasser og udstyret varierer mere end en almindelig bycykel. I bund og grund er prisen på en kvindecykel fra få tusinder kroner til mange tusinde.

Hvad med størrelsen?

Hvis rammehøjden er forkert, vil man slet ikke opleve en god komfort. Det gør samtidig det farligere at cykle, da man ikke vil have samme føling. Derfor skal man være meget opmærksom på den rigtige rammestørrelse, når du køber en ny damecykel. For at bestemme dette behøver du kun en bog og et målebånd. Stå mod en væg uden sko og før bogen op til skridtet. Mål nu afstanden fra gulvet til toppen af bogen, og indtast denne værdi online i en beregner. Finder dy cyklen på vores side og klikker videre til den specifikke forhandler, vil der være endnu mere beskrevet om den korrekte cykelstørrelse.

Husk at passe på cyklen

Ideelt set bør cyklen været en trofast ledsager i mange år. Det kræver dog at den bliver passet og plejet. Ellers vil den ruste hurtigt og gearene vil hurtigt være ringe. Husk derfor regelmæssig pleje, især hvis cyklen er beskidt. Det er vigtigt, at kæden er ren og smurt. Derudover bør der foretages en grundig inspektion en gang om året af et kyndigt cykelværksted. Her testes sliddele grundigt og udskiftes om nødvendigt.