Elcykler med lang rækkevidde

Moderne elcykler tilbyder komfort, pålidelighed og innovativt design. I gamle dage havde man en stor motor, der ødelagde udseendet og stilen på cyklen. I dag bliver cyklerne og motorerne mindre og mindre og stadig mere kraftfulde.  

Derfor finder du helt sikkert en variant, der passer dit kørselsbehov. I dag findes der både almindelige e-bikes, mountainbikes, racercykler og mange andre typer med motor. Derudover er forskellige niveauer af ydeevne og funktioner tilgængelige for at imødekomme alle ønsker. Nedenfor finder du cykler med motor i alle prisklasser.

Find din elcykel her

Forskellige typer

For cyklister, der bruger deres cykel i hverdagen, anbefales en almindelig el-cykel. De stilfulde modeller fås ofte med lav indstigning og et moderne design, der både kombinerer retro stilen og en moderne teknologi. Man kan vælge mellem mange farver, lige fra klassisk hvid og sort til limegrøn eller pastelblå.

For cyklister, der ofte cykler i skoven, er en MTB med motor ofte valg nummer et. De fås i dag både som Full-Suspension og Hardtail. De har ofte en meget kraftig ydeevne og udstyr af den bedste kvalitet. Det er nemlig meget vigtigt at det kan holde til de vanskelige forhold ude i skoven.

Moderne e bikes tilbyder lang rækkevidde

Stærke batterier øger rækkevidden, samtidig med at de reducerer vægten og tilføjer mere power til strømforsyningen. Derfor er man sikker på at kunne køre en lang distance, uden at skulle tænke på opladning og dårlig ydeevne. Flere cykler i dag kan køre over 150 km uden at skulle oplades

De, der vil være på hurtige landevejen, vælger en elcykel. Takket være utrolig støtte fra den elektriske motor, kommer man sikkert og hurtigt frem.

Kendte cykelproducenter

Mens produktionen af e-bikes oprindeligt var begrænset til nogle få producenter som et marginalt fænomen, er mange kendte mærker nu gået ind i produktionen af moderne cykler med motor. Dette har mærkbare fordele for dig, da den stadigt stigende konkurrencesituation fører til lavere priser og en stigning i kvaliteten af disse cykler. Når alt kommer til alt, ønsker du som kunde garanteret det bedste og en cykel med mange års know how. På vores hjemmeside finder du blandt andet disse producenter og mærker:

 1. Cannondale
 2. Focus
 3. Gazelle
 4. Kalkhoff
 5. Kildemoes
 6. Kreidler
 7. Raleigh
 8. Scott
 9. Specialized
 10. Winther

Det store udvalg af forskellige cykler med motorer sikrer, at du kan finde den rigtige kombination til dine behov fra de mange forskellige typer. Uanset om det er til landevej, mtb, trekking eller en naturlig cykel, så findes det hele.

Hvad skal man især kigge efter?

Især med relativt nye produkter, som stadig er tilfældet med e-cykler, opstår spørgsmålet ofte om, hvad man skal kigge efter, når man køber en ny cykel. Da næsten alle typer cykler nu også er tilgængelige som elektrisk version, gælder de samme specifikationer for de faktiske egenskaber på cyklen, som for den konventionelle version. Den store forskel er dog i motorer og batterier. Her skal man især overveje følgende funktioner:

 1. Rækkevidde
 2. Opladningstid
 3. Power
 4. Vægt

Rækkevide

Sortimentet er af særlig interesse for mountainbikes og trekking-cykler. Hvis de fleste modeller allerede er udstyret med en rækkevidde på 80 km, er der også modeller, der kan køre mere end 120 km med elektrisk assistance. Den afgørende faktor er batteriet. Jo længere det kan holde uden at skulle oplades, jo længere kan du køre. Størstedelen af ​​cykelbatterier er af lithium-ion. Disse er robuste og holder deres opladning i lang tid, selv når cyklen ikke er i brug.

Opladningstid

Opladningstiden er en anden faktor, der bestemmer hvilken model man skal vælge. Der tilbydes varainter, der tager 2 timer og andre helt op til 9 timer. Genopladelige batterier tager generelt længe tid om at oplade, så et godt tip er at lade batteriet op henover natter. De fleste batterier kan fjernes og tages med hen til en udvalgt stikkontakt. På nogle modeller er batteriet fastinstalleret, så her er det ekstra vigtigt at man placerer cyklen omkring en stikkontakt.

Power

Motorkraften bestemmer, hvor hurtigt du kan køre på cyklen, og hvor meget hjælp man får ved normal kørsel. Til mountainbikes anbefales i høj grad stærke motorer, der kan hjælpe i bjerge og på stejle stigninger. Med op til 500 watt og et drejningsmoment på 75 Nm finder man de mest kraftfulde motor her. En model, der tilbyder 250 watt og 48 Nm i drejningsmoment, er dog også mere end godkendt.

Vægt

En anden funktion, der interesserer mange cyklister, er cyklens vægt. Cykler bliver heldigvis i dag ofte produceret at let aluminium og det er også stærkt nok til elcykler. Dog vejer motoren ekstra og det samme gør batteriet, så det er uundgåeligt at have en ultralet cykel af denne klasse. Dog er vi på bare 10 år nået langt ned i væk. De første var meget tunge og var svære at styre. En almindelig elcykel kan nå en vægt på op til 24 kg. Der findes dog også ultralette racercykler med motorer helt ned til under 10 kg.